VELETRH INTERZUM PŘINESL NOVINKY V OBLASTI NÁBYTKU

19. květen 2023 / Aktuality
VELETRH INTERZUM PŘINESL NOVINKY V OBLASTI NÁBYTKU

Foto: Interzum

Produkty budoucnosti, nový technologický vývoj a inovace v oblasti materiálů ─ to vše bylo po čtyřleté pauze k vidění na veletrhu Interzum v Kolíně nad Rýnem, na největší události světového nábytkářského průmyslu. Představitelé celého odvětví se zde potkali, aby zažili produktové premiéry a aby nahlédli do budoucnosti v oblasti nábytku a zařízení pro bydlení, pro práci, pro život.

Více než 1 600 mezinárodních vystavovatelů nabízelo na svých veletržních stáncích inovace, inspirace a trendy. Tisíce potvrzení, kolik zeleného potenciálu lze nalézt v nábytkářském průmyslu. Ústředním tématem byla udržitelnost. Téměř všechny vystavující společnosti uznaly rostoucí význam environmentálních problémů. Účinnost zdrojů, chytré materiály, obnovitelné energie, recyklace a upcyklace posloužily jako pilíře mnoha vystavovaných novinek. I my z DŘEVO TRUSTu jsme byli samozřejmě u toho. Podělíme se s vámi o to nejzajímavější.


Hettich

Prezentace firmy Hettich byla tradičně nabitá inspiracemi a nápady. Přinést něco nového a využít tak výzvy vyplývající z dnešních megatrendů, znamená přemýšlet takzvaně nad rámec, „out of the box“.

Foto: HettichFurnSpin ohromil všechny návštěvníky stánku Hettich a nenechal na pochybách ani odbornou porotu. Tento inovativní otočný systém získal ocenění Interzum Award Best of the Best. Jedinečný plynulý rotační pohyb umožňuje pohodlný přístup do skrytých částí skříně. Lehkým pohybem ruky lze otočit celou skříň ze zavřené do otevřené polohy bez hrozby kolize hran.

Otočný talíř ComfortSpin si zákazníci oblíbili velmi rychle. Obsah chladničky otáčí o 360 stupňů, pohodlně přesouvá celý jejich obsah do popředí a poskytuje tak snadný přístup. Nyní najde využití v celé domácnosti, nejen v bílé technice. ComfortSpin bude dostupný bude i v antracitové barvě, proto například v tmavé barové skříňce nebude tolik „svítit“.


Blum

"24 voltů, 60 wattů" - firma Blum posunuje funkci nábytku zase o kus dále. Řešení pro elektrifikaci nábytku se nazývá AMPEROS. Jeho montáž ani instalace nevyžaduje asistenci elektrikáře. Elektrický proud je bezpečně rozveden bez volně visících kabelů, což umožňuje použití osvětlení, nabíječek a dalších elektrických spotřebičů v zásuvkách nebo výsuvných policích.

Amperos se rovněž zařadil mezi nejlepší z nejlepších, získal ocenění Interzum Award Best of the Best.

V budoucnosti očekáváme nový koncept výklopů Aventos s přídomkem „top“. Všechny výklopy budou mít společné komponenty, snazší ovládání rukou a zaberou menší prostor ve skříňce. Už se na nové výklopy těšíme, nicméně zavedení topových verzí je to otázka budoucího období, stávající výklopy stále jsou ve výrobě a v naší nabídce.


Egger

Pod mottem „Společně rosteme“ představil Egger ve svém stánku mimo jiného nejnovější generaci povrchů Feelwood se synchronizovanými póry. Dvě matně lakované, strukturované varianty lakovaných desek PerfectSense: TM12 PerfectSense Omnipore Matt a TM22 PerfectSense Deepskin Linear Matt.


Saviola

Stánky s deskovými materiály vždy překypují designem a lákají návštěvníky. V prezentačním prostoru Saviola potřebovali návštěvníci navíc volné ruce. Hluboké struktury přímo vyzývaly k tomu, abyste se jich dotkli a „ochutnali“ novinky i hmatem. Prostor byl rozdělen do pomyslných obytných částí. V obývacím prostoru vítaly teplé tóny v souladu s jemnými strukturami.

V zóně věnované spánku dominovaly odstíny modré, šedé, béžové s lehkými, většinou textilními strukturami.








Úchytky nejsou minulostí

Výrobci úchytek neustávají v hledání nových inovativních tvarů a barevných povrchů navzdory na trhu převažujícím bezúchytkovým řešením. U výrobců jsme zaznamenali příklon k jednoduchosti tvaru, většinou ve variacích na oblíbený tyčový tvar zvaný „hrazda“. Povrchových úprav i tvarů je nepřeberné množství, a tak se výrobci snaží výběr usnadnit tvořením světů a barevných doporučení.