DŘEVO TRUST BULLETIN ČÍSLO 31

22. březen 2023 / Aktuality
DŘEVO TRUST BULLETIN ČÍSLO 31

číslo 31 ǀ duben 2023 ǀ  PROHLÉDNOUT BULLETIN →

DŘEVO TRUST bulletin číslo 31 sleduje aktuální trendy

V novém čísle našeho produktového bulletinu vám přibližujeme hlavní trendy, se kterými se můžete v roce 2023 v interiérovém designu setkat. Každý rok vyhlašuje společnost Pantone Color Institut barvu roku, a pro letošní rok vybrala optimistický odstín Viva Magenta. Tato jasná, zářivá barva plná energie najde uplatnění zejména na doplňcích, my jsme pro vás vybrali vhodné barevné kombinace, se kterými tento odstín skvěle vynikne.

Interiérový design v roce 2023

Současný bytový design je směsicí nových a vracejících se trendů, v našem bulletinu jsme pro vás shrnuli to podstatné. Akcenty černé – trend, se kterým se můžeme setkávat posledních pár let. Černé doplňky jsou skvělým způsobem, jak do interiéru vnést kontrast, drama a sofistikovanost. Po letech obliby neutrálních tónů se dostávají do popředí výrazné barvy v teplých zemitých odstínech, které dodávají větší pocit útulnosti, a také pastelové barvy, které v interiérech navozují pocit radosti, hravosti a pohodlí. Kovové povrchy jsou prvkem, který může do interiéru dodat zajímavý vzhled, do popředí se dostávají hladké a leštěné kovy. Stále větší oblibu získávají také imitace kamene, zejména pak travertinu, mramoru nebo žuly. V současné době se stává prioritou udržitelnost, a proto je na ústupu trend rychlého nábytku ve prospěch historických, již dříve použitých nebo na míru vytvořených kusů. Retro je stále v módě, a proto se i do interiérového designu vrací teplé dřevěné tóny, které byly populární zejména v 70. letech.



S příchodem jarního počasí chce stále více lidí trávit čas venku. V našem bulletinu se proto můžete dočíst o dřevoplastovém materiálu DŘEVOplus®, který je ideální pro výrobu teras, obložení bazénů, plotů i obkladů fasád.

Na začátku roku také představil náš dodavatel Kronospan novou Kronodesign Globální kolekci 2023-2027, více si o ní můžete dočíst v našem článku.



DTbulletin_31_duben2023


Chcete si prolistovat starší vydání našich DT bulletinů? Všechna vydání najdete v našem archivu.